Здравейте. Към тези, които имат лъкове от Багатур и са от Пловдив нека да постреляме. Ще бъда от 05 /утре/ до 10 всеки ден от 18:00 на Гребната база, в началото, до реката, където е преливника. Мястото не е оживено, прохладно е и се чуства реката. Носете си нещо, по което да стреляте, не е задължително да имате професионална мишена, напърво време и парче строителна изолация е нещо, дори нагънат и стегнат кашон... Ще ходя да стрелям и след 10-и, но не мога да посоча точни дати още.
Поздрави.
P.S. След стрелбата, като се посмрачи, бягам по 3 км за здраве по пътеката покрай реката, който иска също може да се включи.
Heretica
5 април 2010 - 20:34
Ето, днес се събрахме трима души Аз, Кутраг и Барс. Ние и друг път сме стреляли заедно. Приканвам и другите, които имат лъкове да дойдат да постреляме, да обменим опит или най-малкото да се запознаем.
Кутраг поздравления за стрелите, които си направил, особено за бoйните върхове, много добре са станали.
Поздрави.
Пагане
11 април 2010 - 18:38
Искрени поздрави от мен и продължавайте в същия дух и темп ... Много се радвам и ще ви подкрепяме с каквото можем ! :)
BaGaTUR
12 април 2010 - 11:44
Поздравления към групата :) - ако имате нужда от нещо казвайте ще помагаме. Като за начало ако искаш мога да ти 20тина диска за раздаване на редовните за да започнат поне с гледане на учебното филмче за лъка.
BaGaTUR
12 април 2010 - 11:45
ПС. Ако искаш мога и да дам едно детско лъкче за стрелба за да могат ако има по-малки или по слаби да стрелят, че май вашите лъкове с в горния диапазон :)
Heretica
12 април 2010 - 23:33
Барс да бъде всеки вотрник и четвъртък тогава! Там ще сме.
Пагане, Багатур благодаря за подкрепата, слабия детски лък е много добра идея, нашите наистина са силни, а децата, които идват са между 10 и 14 години и честно да си кажа според мен седят поне по 12 часа пред компютрите всеки ден. Инак правят доста сполучливи изстрели в мишената дори със силните лъкове и се вижда че имат желание, но няма да им давам да стрелят със дървените стрели щото в петъка ми батарисаха 2 от тях.
Но проблема не е в желанието или в лъковете и стрелите, нито в дисковете, понеже се учат на място. Проблема е че няма и най-малката база за тия деца. Примерно от май месец нататък, мястото на което стреляме става неизползваемо, понеже района покрай реката и доста навътре почва да гъмжи от огромни рояци комари, които те нахапват за минути дори през дрехата :) Ще трябва да намерим друго място, а тия деца живеят в тоя квартал и едва ли родителите им ще ги пуснат далеч... Ще видим, аз продължавам да търся и да говоря с определени хора, които могат да помогнат.
Поздрави.
Heretica
22 април 2010 - 15:23
Във вторник, стреляхме във силен вятър, много ми допадна, имаше поричи на вятъра, като ту спираше, ту усилваше, страхотно! А вчера посетих клуба по спортна стрелба "Атила", който е разположил стрелбището си на стадиона на "Спартак". Имат добра организация и професионални мишени. Лъковете им коренно се различават от нашите традиционни. Хората, които стрелят там са доста прецизни и се готвят за състезание този уикенд. Мисля, че имаме доста да учим от тях в отношение на техниката за стрелба, пожелавам им успех!
BaGaTUR
22 април 2010 - 16:16
А имаш ли намерение да ходите там отвреме на време за да научите нещо за класическата техника за стрелба ?
Heretica
22 април 2010 - 21:38
Аз имам голямо желание да подобря техниката за класическата стрелба, мисля че човека би помогнал в това отношение. Лошото е че трябва да минавам целия град, за да стигна до там и то точно когато е най-натовареното движение, но мога да пробвам.
Днес мина полиция като стреляхме, предупредиха когато стреляме да обезопасяваме района със жълта или оранжева сигнална лента за безопасност. Ще се постараем.
BaGaTUR
23 април 2010 - 08:04
Има по големите строителни магазини лента, не е скъпа ;